joi, 21 ianuarie 2010

Motanul Tom


















Intentia mea a fost sa-l fac pe Tom, acel Tom de la Tom&Jerry. Cum inca de la bun inceput mi-era clar ca n-am material maro ca sa-l fac si pe Jerry, n-aveam nici un motiv sa-l fac pe Tom in profil (asa cum apare el in toate pozele pe care le-am gasit). Deci i-am schitat un portret robot frontal.











Ei, nu-i asa mare paguba daca a iesit o pisica cu identitate incerta, putem sa-i mai punem niste cizme si palarie si-l folosim pe post de Motanul incaltat :).

luni, 18 ianuarie 2010

"Sa coasem frumos" si alte tije

Am vazut la Real un joc de la D-Toys, "Sa coasem frumos". Pretul, unul atractiv, chiar foarte, 7,5 lei. Erau 6 planse cartonate cu diverse poze foarte dragute (peste, clovn, toba, marioneta etc) cu gauri in puncte strategice, si tot ce are de facut copilul e sa bage snurul printr-o gaura si sa-l scoata prin altele.
Ce instinct m-o fi retinut pe mine sa-l cumpar?! Ca doar nu avertizarea ca e pentru copii intre 3 si 6 ani. De obicei, interdictia asta vine si cu precizarea, "contine piese mici". Piesele mici nu sunt o problema pentru Roxi, cele mai mari sunt o problema pentru mine ca nu pot si mi-e frica sa i le scot din gat.
Am improvizat materialul didactic pentru lectia de cusut: cartoane, compostor si sireturi. M-am apucat de treaba, lent, sa poata vedea copilul in reluare cum se lucreaza, dar nimic. N-o atrage deocamdata activitatea asta.









Pana mai implinim niste anisori si mai capatam ceva dexteritate si rabdare, ramanem la Mickey, util ca sa ne impodobim mainile cu bratari si sa mai repetam culorile. Cateodata le mai si pune la loc, dar nu in ordinea in care trebuie, ci cum se nimereste.












O alta tepusa careia-i place tare sa-i scoata margelele de lemn e o papusa pe care o avem la mama acasa. E o adevarata munca de arheologie pentru mine sa reconstitui toate componentele de pe sub pat sau de pe unde mai intra, abia le pun si iar le imprastie. Si facem asta continuu cat stam la tara.












Trenuletul si-a amortizat din plin cheltuiala la cate dimineti mi le-am inceput cu adunarea vagoanelor. Chestia enervanta e ca se desfac carligele care trebuie sa tina vagoanele unele de altele cand dam de Marele Zid Chinezesc, covorul.









Oldies but goldies, discuri de plastic productie 198x. Nu-mi amintesc sa ma fi jucat cu ele, dar mi-am scos parleala acum :D.

vineri, 8 ianuarie 2010

Lego

Made in China, ieftin, 8 lei setul. Si daca calc pe ele, pot sa-mi iau adio de la ele. Sunt foarte sensibile la atingere.
Abia cand am mai primit un set cadou am inceput sa ma prind cum se asambleaza rotile. Noroc cu al doilea set, ca doar cu unul singur nu imi ajungeau piesele. Sau poate mi-ar fi ajuns, dar trebuie sa le impart cu Roxi. Acum e bine, aveam fiecare cate un set. Pe cartonasul de la joc e un model pentru care mi-ar trebui cred toata fabrica.
In primul set am gasit o roata iar in al doilea trei.



























Roxi isi ocupa ceva timp cu ele. Le imbina una-intr-alta si face o cale ferata luuunga tare :)
Dar jucariile 3D pe care ma chinui o gramada sa i le fac sunt bune doar de bibelouri, ca se imprastie de cum pune mana pe ele.

Cuburi de constructie din lemn

I-am cumparat copilului joc de constructie. Sa puna copilulu caramida peste caramida cu manuta lui, sa fie creativ, inventiv.

Poate peste ani si ani, ca deja nu o mai intereseaza jocul.




Nu-i nimic, ma joc eu. Ca n-am avut joc dintr-asta cu piese din lemn cand eram mica. Dar dupa ce am facut constuctiile desenate pe ambalajul jocului, se pare ca imaginatia nu ma ajuta si nu prea am ce face cu el. De ce nu pun, domnule, astia, un milion de modele, sa aibe omul ce face.












Aceasta e o constructie originala :D.









Si gata, chiar nu mai avem ce face cu el? O noua sansa, noroc cu ambalajul lui Barbie.









Si ma jucam eu asa frumos pana cand vine Terminatorul si demoleaza frumusete de castel :((

Calendar Disney

Nu aveam nici un calendar pe 2010 in casa. Am descoperit cand am vrut sa vad daca nu cumva si azi e tot sarbatoare, ca n-aveam unde sa ma uit.
S-au dus vremurile cand trimiteau clientii calendare si agende de strambam din nas caruia sa-i facem cinstea de a-l atarna in perete. Si parca nici nu se face sa-mi cumpar calendar Cosmopolitan cu 12 baietei.

Impulsul a venit de pe net, unde prin fata ochilor imi tot trec calendare. Mi-a placut fundita.

Da, am planuri mari, in februarie pun ceva cu inimioare, in martie un ghiocel, un martisor ceva, apoi mare-soare...si tot asa pana la Craciunul viitor.

Dar cum de zis e mai usor decat de facut, s-ar putea sa-mi piara elanul, si asa ca Donald are sanse sa stea mult si bine in prim-plan, sau macar in lunile in care n-o sa fac altceva.

marți, 5 ianuarie 2010

Making of...Hello Kitty

...i-am promis demult, tare demult :) (anul trecut) Adrei_bell, ca ii povestesc cum am facut-o pe Hello Kitty.














De fapt, cum le-am facut, pentru ca am facut doua, una pentru Roxi, si una pentru Catinca, pe care o salutam in pas sincron, :).










Prima mascota a avut un asa succes, ca mi-am facut curaj si pentru a doua. Succes inseamna ca a mozolit-o toata de ciocolata, a dramaluit-o pana i-a rupt sarafanul; de', material prost romanesc, facut la norma...i-a smuls mustatile, invatatura de minte pentru a doua sa le cos mai sanatos, nu doar prinse superficial...

Am listat o Hello Kitty, oarecare, una cat mai simpla, si am desenat conturul capului pe material. Cu materialul suprapus peste hartie se vedea linia desenului si am putut sa desenez peste, dar daca nu se vede,
se poate face un sablon pe un carton si e mai usor de trasat apoi conturul pe material. De doua ori. O bucata fata si una spate. I-am cusut ochisori din material; varianta cea mai rapida: carioca, sau cusuti cu ata neagra. Mai trebuie nasuc, mustati si un accesoriu in par.
Am cusut pe margine cele doua bucati, cand am ajuns in dreptul gatului am bagat vata inauntru. Sta cam cocoloase vata aia. Ori n-am eu tehnica de uniformizare, ori trebuie altceva. Mi-am adus niste lana de la tara. Cu prima ocazie cand mai fac vreun papitoi il umplu cu lana sa vad daca e vreo imbunatatire!

Corpul si sarafanu le-am desenat direct cu mana pe material; m-am straduit sa iasa cat mai simetric. La prima, corpul e asa de mic, ca zici ca-i o caricatura de Hello Kitty.

Initial ni s-a parut simpatica, apoi am gasit pe net varianta eleganta care ne-a dat clasa :D.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...