sâmbătă, 15 mai 2010

Animalute din hartie
















Urmaresc de mult timp noutatile de paper craft de la Canon. Am multe pdf-uri salvate, dar nu listasem nimic pana acum. In general mi se pareau destul de complexe, instuctiunile aveau mai multe pagini, mi se parea prea multa munca. Ma gandeam ca poate cand o fi Roxi mai mare...
Dar azi, nici una, nici doua, s-a apucat Marius sa listeze soricelul, l-a si decupat foarte frumos...mult entuziasm general :). Bine-bine, dar toata lumea a intrebat, si pisica? Si Marius, foarte amabil, mi-a listat si pisica, la care am avut placerea sa decupez si sa lipesc pana la epuizare... Ei, exagerez, un pic, oricum, a fost o munca destul de migaloasa. Si partea cea mai delicata a fost sa lipesc gatul de corp, parte la care eram destul de obosita, am pus cam mult aracet, s-a inmuiat hartia si pe alocuri s-a si rupt :(.

Pisicuta asta are un succes enorm la Roxi, pentru moment le-a inlocuit pe Ritzi si pe Gufi, pisicile ei preferate. Doarme cu pisicuta (am botezat-o Berlioz), o mangaie, o inveleste, se trezeste sa vada daca doarme bine pisica. Pentru ca pisica e mica. Ne-o tot repeta, de aia e asa protectoare cu ea :).

Floare Kusudama

Imi placea sa le vad si mi-ar fi placut sa tin una in mana. Imboldul a venit tot topaind dintr-un blog intr-altul. Am inteles ca iti ia ceva timp si trebuie muulta rabdare, dar daca am rabdare cu quilligul, mi-am zis ca ar fi interesant sa incerc si o floare kusudama.




















Tutorialul e excelent, cu toate astea mi-a luat o ora pentru primele 3 floricele.











3 ore in total.












Am vazut si varianta cu jumatatile lipite pe o bagheta, pe un bat, si arata ca o floricica. Am optat totusi pentru agatatoare.








Roxi a fost nerabdatoare sa puna mana pe ele, dar nu o impresioneaza prea tare. Mai mult ii place sa ne faca floarea cadou decat sa se joace cu ea.










10 dintre floricele sunt facute din foile unei reviste.
O sa mai incerc si alte modele de kusudama, urmatoarea probabil ceva mai geometrica ca sa o folosim pe post de mingie, ca pe asta nu ma indur s-o tavalesc pe jos :).

Flori - quilling

Quillingul creeaza dependenta.
La inceput am vrut sa vad cum se face o petala, o frunzulita.. Apoi o felicitare, mai incolo un tablou. Si incet-incet vreau mai multe culori, densitati, texturi, diverse instumente si rechizite pentru realizarea a diverse efecte.












Imi plac si nu imi mai ies din cap. Felicitarilor mele le lipseste acea neglijenta controlata specifica marilor artisti care le face sa para naturale, dar banuiesc ca timpul rezolva si problema asta :).












Vezi mai multe felicitari quilling cu flori pe felicitariHandmade.com

vineri, 14 mai 2010

Fluture - quilling















O doamna draga m-a rugat sa-i fac ceva din quilling pentru o fata care pleaca in Thailanda. Si neaparat sa scrie "Drum bun!" Asta e fost partea usoara :).
E primul meu fluture si ma bucur ca mi-a iesit. Am avut emotii, dar s-a terminat cu bine. Ce-i drept, acesta este un model mai usor de fluture.

Sursa

miercuri, 12 mai 2010

Papusi-bibelou si bibelouri-papusi

Sunt destul de invidioasa pe papusa asta made in China, care a ajuns in vitrina unui mall din Dubai, si de-acolo la Roxi. Cand a primit-o, i-a facut o usoara inspectie: are ochi, par gamnen, gura, pantofi, poseta... A fost singura data cand a pus mana pe ea.

"-Da-mi pestele!"
Pestele - e cliseul care se evoca la rememorarea regimului trecut. Acel peste de pe mileu.
"-Da-mi pantera Baghera! Da-mi 'hantu (elefantul)!"
Mie nu mi-a dat prin cap cand eram mica sa ma joc cu bibelourile, sa fac scenete si diverse scenarii. Mai mult ca sigur nici nu auzisem la varsta ei de Cartea Junglei, dar oricum mi-a crescut inima ca ea singura a facut asocierea.

Acum nu i-as mai zice lu' mama de ce pastreaza toata vechiturile. Or fi ele bune la ceva :).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...