miercuri, 30 iunie 2010

La Delfinariu













Am citit in rubrica "Pont" din Adevarul de seara, ca au loc doua spectacole zilnic la Delfinariul din Constanta. Pretul biletului: 7 lei copii si 14 lei adulti.

Anul trecut, am tot amanat s-o duc pe Roxi, pana cand a murit delfinul Marc. Am fost trista ca am tot tras de timp, invocand diferite pretexte, si uite acum, ditamai constanteanca, n-o sa mai vada delfini never-ever. Ma asteptam ca minunatul complex Delfinariu sa se transforme peste noapte in vreo terasa, mall, sau orice alt spatiu privat.

Pe o vreme noroasa, am tras o fuga pana la Delfinariu, eu cu gandul ca de, sa m-adapostesc 20 de minute, pana trece ploaia. Surpriza! Spectacolul e in bazinul neacoperit. Am avut fundal sonor gratuit, tunete si bubuituri.

Dupa reactia Roxanei de la teatrul de papusi, ma asteptam sa fie o spectatoare disciplinata si civilizata, dar...e o vorba: socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ. Mai intai a vrut sa-l ia in brate pe pinguin*. Apoi a inceput sa planga ca de ce a plecat pinguinul la casa lui, ca ea avea nu stiu ce planuri de joaca cu el. Apoi, cu delfinii, alta mancare de peste**.
Vroia si ea sa dea de mancare la delfini cum faceau instructorii. La un moment dat a fost chemat un copil, ideal in jur de 10 ani, din public. Si atunci isterie pe ea, ca de ce n-o las sa se duca la delfin.

Delfinasii nu stapanaesc inca prea bine limba romana, sunt incepatori, asta am auzit de la doamna prezentatoare de vreo zece ori, dar era evident si cu ochiul liber.












* delfinii nu sunt pesti, sunt mamifere
** pinguinii nu sunt mamifere, sunt pasari

marți, 29 iunie 2010

Astazi e ziua mea :D













...si nu numai a mea :). A tuturor celor pe care-i cheama Petru si Pavel, si a cumnata-mii care isi serbeaza aniversarea astazi.

Sper ca maimutica mai stie sa cante "Multi ani traiasca...!" Daca nu, o sa-i reamintim.

La multi ani tuturor tizilor mei si oricui are ceva de sarbatorit astazi!

luni, 21 iunie 2010

Stropitoare Roxana















Cred ca e o ideea comerciala sa botezi jucariile. Probabil o cumparam si daca nu se numea stropitoare Roxana, dar asa ne-am hlizit mai mult pe langa ea si parca e cea mai importanta in ochii nostri, fata de lopatica Cici si galetusa Maria.









luni, 14 iunie 2010

Cosulet origami

















Triunghiuletele de la origami modular mi se par o idee excelenta de folosit pe post de piese de lego. Se pot crea o gramada de modele, mai frumoase si mai artistice decat cele care se pot face prin imbinarea pieselor dreptunghiulare de la jocurile clasice de lego.

Sunt cam rupta de programa scolara, asa ca nu mai stiu daca se mai fac ore de lucru manual, dar cred ca figurinele din origami ar fi un proiect ideal pentru munca in echipa.

Mi-ar placea sa se inventeze masina care face triunghiuletele si eu doar sa le asamblez dupa model. Cred ca lu' Roxi o sa-i placa sa-si faca ursuleti panda si pauni, la cata rabdare are sa insire toate piesele de lego prin casa. Ramane de vazut, eu sper sa am partenera :).










Cosuletul l-am facut pentru o aniversare si mi se pare un cadou dragut pentru cineva caruia ii plac lucrurile artizanale.










Ca durata, as putea sa aproximez ca mi-a luat cam un minut de triunghiulet (incluzand timpul pentru taiatul hartiei). Lebada are 500 de triunghiulete, iar cosuletul 190.

Tutorialul dupa care am facut cosuletul este aici.

Teatrul de papusi

Martea trecuta cand am luat-o de la cresa, a zis ca nu vrea sa mergem in parc, nu vrea sa mergem acasa, vrea sa mergem la teatrul de papusi.
Am intrebat-o cine merge la teatrul de papusi.
Alex!
Sigur ca da. Deci Alex s-a laudat si i-a facut pofta. Bine macar ca la varsta asta anturajul are influenta culturala. Joi am cumparat bilete. I-am spus trimfatoare ca s-a rezolvat, o sa mergem si noi la teatru de papusi, ca Alex.
Zice, hai sa mergem!
Nu acum. Mai ai putina rabdare. Maine te duci la cresa si-i spui lu' Alex ca o sa mergem si noi la teatru, sambata mergem la plaja, si abia duminica mergem la teatru.
Of, ca greu a mai trecut saptamana.

A venit si ziua de duminica, caldura mare, si am fost la teatru cu mic cu mare.

Aveam ceva emotii pentru ca in iarna am fost in mall la teatru de papusi si am tinut-o mai mult cu forta, ca ea se intorsese cu spatele la scena si plangea in bratele mele.

La cresa a venit teatrul de papusi de cateva ori, dar nu stiu cum a reactionat. Speram ca daca tot a insistat atata, stie ce vrea.

S-a jucat Alba-ca-zapada. O varianta cu o tenta usor actualizata. Pe total, Roxi s-a comportat bine. A inceput sa planga dupa primele 30 de secunde din cauza decorului foarte intunecat si muzica foarte tare si stridenta, dar i-a trecut.
Cred ca a fost o experinta placuta pentru ea.

Ca si balonul primit in hol la plecare :).

Lebada - origami modular



















In aprilie am fost la un targ de handmade si am vazut o masa plina cu decoratiuni facute din origami. Mi-a ramas in minte o corabie uriasa, cred ca era cat masa. Si era o culoare leit lemnul, de ziceai ca doar ce a terminat-o mesterul de sculptat.
Nu aveam de gand sa cumpar nimic, dar nu ma puteam dezlipi de masa. Imi venea sa pun mana, sa pipai modelul, sa-l intorc pe partea cealalta, mai rau ca un copil de doi ani.

Mai de curand, cautand pe YouTube jucarii (o barcuta, o broscuta) de origami pentru mandra, la related video in dreapta, am vazut o lebada. M-am uitat 4 minute la filmulet, am zis ca nu e mare lucru, pot sa incerc si eu.

Si treceau zile-n sir si nopti la rand, si lebaduta mea tot nu era gata :((

Tot pliind tringhiuletele, ma gandeam cui i-ar placea un astfel de ornament, si mi-am amintit de raposata mea gazda din liceu, mare, dar mare de tot, iubitoare de bibelouri. Si cel mai mult ii placeau balerinele cu rochita din multe volane de dantela.
Dar, din generatia actuala, cine mai are timp, chef si loc de bibelouri? Cand fiecare centimetru cub de spatiu e indesat cu cate vreo carte sau jucarie?!

Cat timp i-am facut poze, lebaduta mea m-a cucerit de tot. Chiar e gratioasa si eleganta. S-ar potrivi la o nunta. Dar inainte de nunta, nu dupa :).

vineri, 11 iunie 2010

Poezie: Batista mea e mica

Ieri cand am luat-o de la cresa, doamna i-a strigat din usa lu' Roxi sa-i spuna acasa lu' mami si lu' tati poezia cu batista mea e mica. "Ca toti copii o spun!"
Care toti? Inclusiv sau exclusiv Roxi? Chiar eram curioasa daca Roxi a invatat poezia. Ajungem acasa, si cu o voce mieroasa, o intreb?
Roxi, imi spui poezia cu batista?
Nu, ca tata e la servici!
Buun, am inteles, primise dispozitie s-o spuna lu' mami si lu tati. Ei, las' ca vine tati acasa. Ne adunam in formatie completa si incep, ca si cum am spune poezia impreuna:
Batista mea e mica...
ea: Si nasu-i mititel!

Oau! a zis un vers!
...si mai departe?

Mai departe...pauza. Mai departe scrie-n carte. Am cautat poezia pe net:

Batista mea e mica,
Si nasu-i mititel,
Voi fi copil cuminte,
Sa am grija de el.

Nu vreau sa zica lumea:
Uite-l pe murdarel!
Eu vreau sa zica lumea:
Uite-l pe curatel!

La ea murdarel si curatel suna cam la fel, o amestecatura de litere din care nu se intelege nimic.

joi, 10 iunie 2010

Linkuri activitati prescolari

Partea cu "see more" e catre un alt site cu abonament. Eu am listat tot ce e demo aici http://www.preschoolactivitybox.com/preschoolmathactivities.htm

Tot cu abonament e si siteul autohton http://stradapiticilor.ro/, dar sunt si cateva chestii demo. Am listat o gramada de masti, dar lui Roxi nu-i plac. In schimb, plansele de colorat sunt dragute.

Interesant si site-ul http://www.ziggityzoom.com/activities.php?a=373. Timp sa am sa fac mai multe chestii..

miercuri, 9 iunie 2010

Baloane de sampon, coarda si alte jucarii de sezon
















Nici o zi fara baloane de sampon - pare sa fie sloganul verii. Jumatate de tub afara, jumatate in casa...tot trebuia curatat si covorul. Doar ca dupa o baita dintr-asta in loc sa miroasa a curat, miroase a varza murata :(.

Fetele mai mari sar coarda. A trebuit sa-i cumpar si ei coarda transparent-multicolora. Dupa mintea mea comunista, tot mai buna era coarda aia din cablu de pe vremuri. Sau macar una dintr-o funie mai groasa si mai grea. Dar, na, ce sa fac?! Trebuie sa tin pasul cu vremurile...
Roxi scutura putin coarda, sare un pic in sus si ramane putin nedumerita...parca fetele faceau altfel???

Cu coarda mai e cum mai e, dar cand vine vorba de palete si fluturas, e isterie curata. De ce nu i-am dat bine fluturasul ca sa zboare??? O sabotez eu continuu ca sa nu se joace ea frumos. Si cu asta s-a terminat distractia ca s-ar putea sa ma enervez si eu...

vineri, 4 iunie 2010

Ramurica cu trandafiri




















Inspirata dupa o poza cu trandafiri, sau tablou, sau ce-o fi fost, felicitarea asta mi-e draga tare pentru ca e prima mea felicitare cu flori originala. Am avut emotii de la inceput pana la sfarsit, pentru ca nu stiam daca o sa semene a ceva.

Ups, seamana cu un simbol politic :((.

miercuri, 2 iunie 2010

Sub cupola circului















Lumee, lumeee....
in perioada 28 mai - 13 iunie 2010, in parcarea de la City Mall, Circul Americano.
Program spectacole
Luni-vineri, ora 19
Sambata si duminica, ora 16 si ora 19.

Tarife:
copii 2-14 ani: 25 lei
adulti: 35 lei
loja: 40 lei (adica pe scaun).

Sa inteleg ca eu, care o sa-mi iau biletul cel mai ieftin, o sa stau in picioare? Cu Roxi in brate? Ca toata lumea o sa stea in picioare? Sper sa nu.
De o saptamana ne-a facut placere (mai ales noua, pentru ca Roxi era nerabdatoare sa ajunga in parc sa se joace la nisip) sa admiram camilele, elefantul (pe care il cheama Bibi si are 30 de ani), leii senegalezi, dromaderul si poneii.
Camilele au o privire asa de blanda si cum rumega ele tacticoase. Imi amintesc de oite sau vacuta. Nu prea le vad in postura de dive, dar cine-stie?!
Leutii sunt niste pisici mai mari, se jucam, se muscau...de-astea, pisiceli.
"Hantu' " se balanganea dintr-o parte in alta de fiecare data.

Oferta la cartile pentru copii la Nemira

http://www.nemira.ro/carti-copii-5-si-10-lei/pe-stoc

Am comandat cartile :D. De-abia astept sa vina pachetul. Sper sa-i placa lu' gandacica, dar si noua :).

Floricica albastrica




















Am cautat un model de floare mai libera, nu chiar asa rigida. Uf, ce usurare, simplu si aproape rapid. Da', clar merge treaba mai repede, nu mai sunt nici asa incordata ca nu nimeresc la marele fix milimetrul unde trebuia sa pice petala numarul x.

A fost odata ca niciodata...si poate-o mai fi candva...Watumi festival












"Era sa..."
"Era sa..." e varianta haz de necaz la ceva bun ce ar fi putut sa se-ntample. Un coleg, intrebat in gura mare in ditamai amfiteatrul "Prietene, ai luat examenul?" avea raspunsul pregatit la intrebarea asta care punea sare pe rana "Bai, era sa-l iau..."

Si uite-asa era sa fie si anul asta la Brasov festivalul Watumi, dar se pare ca sponsorii n-au avut cresterea economica scontata. Asta e, se mai intampla si la case mai mari.
Era sa participe si site-ul ActivitatiCopii.ro, era sa fiu si eu acolo.










Dupa ce am facut antetul la felicitarea cu AC, trebuia s-o mai si populez cu ceva. Stiu, ar fi fost frumos niste animalute, jucarii, dar vroiam ceva mai simplu si rapid. Am incropit un curcubeu din floricele. Ma rog, partial, ca nu am culorile din coada curcubeului. Pare cam nefinalizata, parca lipseste cireasa de pe tort. Daca are cineva niste versuri, un motto cu un curcubeu sau alte cuvinte care sa se potriveasca cu felicitarea, va rog, orice sugestie este binevenita! :)

L.E.: Amalia, omul cu inspiratia, mi-a dat versurile potrivite pentru felicitarea mea.

Felicitare la patru ace
















Nu stiu altora cum li se pare, dar mie mi se pare greu tare sa gasesc un cadou pentru un baiat. Te simti ingradita. Nu tu floricele, pamponase, fundite, chichite, n-ai voie nimic din ce e frumos :(.
Nici cu culorile nu poti sa faci prea multe manevre.

In fine, anul asta am scapat cu tinuta festiva. Dar la anul??? Pai...poate un after shave sau o borseta! And then...???
O luam de la capat cu alta camasa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...