vineri, 31 decembrie 2010

La multi ani!

La multi ani, cu mic cu mare!
Sa aveti un An Nou mai bun si sa ne vedem/auzim/citim sanatosi in 2011!














Sorcova avem, am facut o intelegere cu capra, poate sa inceapa petrecerea!!!














marți, 21 decembrie 2010

Petrecerea data de Sensei

Cati mosi sunt?
A venit mosul la cresa, la sala unde face tata nanament aichico, ne-am intalnit cu el in mall si Roxi i-a spus sa-i aduca musai o Bambi de plus, a tot promis ca vine si acasa. E Mosul sau sunt mosi la tot pasul? Dar ce mai conteaza, atat timp cat dau cadouri, nimeni nu se supara.

Aseara ne-am facut si noi prezenta cu mic cu mare la petrecerea pe care Sensei a organizat-o pentru copii de la CS AIKIDO Constanta.















E a doua oara cand o duc pe Roxi la sala. Prima data am fost la Eforie cand avea doi ani, la un stagiu la care am fi avut ocazia sa urmarim multi invitati valorosi, dar dupa 5 minute de munca de lamurire ca nu e voie pe tatami, ne-am dus sa ne balacim in valurile marii la Debarcader.

De data asta nu au mai fost interdictii. Dupa cateva frumoase demonstratii ale lui Sensei si ale altor sportivi avansati, dupa ce Doru ne-a (in)cantat, Roxi prinsese aripi si se credea vreun soi de SuperGirl.

Cadoul din tolba mosului (alias actorul Alexandru Mereuta) contine bucurii dulci pentru Roxi si inca o surpriza: primul numar al revistei AIKI.


















"Ce va fi in 2011? Vom vedea! Speram ca cel putin sa fie la fel de interesant ca pana acum! Cel putin un lucru este sigur - se vor implini 10 ani de cand practicam aikido in Constanta."
Sensei Ion State

La cat mai multe numere ale revistei si la cat mai multe activitati (pe langa cele deja initiate, origami, ateliere pentru copii si pentru adulti, cursuri engleza - franceza).

Atelierele si cursurile se desfasoara la sediul YMCA Dobrogea, Str. Partizanilor nr. 6, zona Trocadero.

Kusudama Star Sea

Marius m-a rugat sa-i fac si lui un glob sa puna in brad la petrecerea pe care o organizeaza Sensei pentru copii. Ce onoare pe mine! Tocmai Marius, care de fiecare data dupa ce mai fac cate vreo bila din hartie ma blocheaza cu intrebarea retorica "Bun, ai terminat-o! Si la ce-ti foloseste????"


















Pai, la o asa cinste, trebuie sa fac ceva pe masura exigentelor inalte ale beneficiarului.

Aveam de mult o dorinta, sa finalizez o Kusudama Star Sea (autor Tomoko Fuse).
Este una dintre primele modele incercate de mine, intrucat la o cautare de kusudama pe YouTube este cred primul rezultat gasit, dar la vremea aceea nu am reusit sa asamblez mai mult de 4 module, din cele 30.

Modelul mi se pare unul dintre cele mai frumoase dintre cele pe care le-am vazut pana acum. Asamblarea imi da batai de cap, mai ales la ultimele module, dar si frumos si usor, mai rar.

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Fulgi de nea - quilling

Fulgii de nea sunt unul dintre modelele simple de facut din quilling. Am vazut destui si mai complicati, dar eu mi-am ales ceva usor.
















Mare dilema a mai fost, ce pot sa fac cu ei.













Pai, as putea sa-i fac cadou ca ornamente de pus in brad. Sau pe unde ii place fiecaruia sa-si mai agate cate ceva. Doar ca, mie-mi plac atat de tare globuletele stralucitoare marca meidinciaina, ca nu mi-as agata ornamente din hartie in brad, asa ca a cazut planul :(.

Stiu, cercei! Dar albi?! Daca tot imi atarn ceva la urechi, barem sa-mi aduca o nota de culoare. Si mai sunt si coltosi, as arata ca o piranda.


















Ultima solutie si raspuns final, felicitari.


















Nu am gasit alte combinatii de culori care sa se potriveasca decat pe albastru sau pe mov. Destul de restrictiv :(.













Filmuletul de realizare al felicitarii pop-up, il gasiti aici.















Si-un fulg ca un soare pe un glob-colaj.



















Toate modelele de fulgi pe care le-am facut sunt din filmuletul de prezentare de pe youTube.

miercuri, 8 decembrie 2010

Felicitare quilling de Craciun cu lumanarele

Mi-am propus sa fac o felicitare de Craciun cu lumanari.

Dupa mai multe incercari de rulare a hartiei pe diverse pixuri, mai groase, mai subtiri, m-am oprit la betisoarele de frigarui. Nici subtiri cat scobitoarea, dar nici prea badarane. La primele incercari am masurat hartia exact, dar apoi am zis ca nu conteaza, chiar daca e infasurata de mai multe ori, e mai solida. Si dupa ce rulez si lipesc marginea hartiei, o tai has, cum se taie cozile la flori.
Ideea cu sclipiciul e de la prima mea instalatie de brad. Ideea ar fi de ceara topita care se prelinge, mie nu prea mi-a iesit efectul, e mai mult de kitch.

Mi-a placut asa de tare cum mi-a iesit lumanarica, ca am pus 3 pe felicitare.

Aranjamentul de sub lumanari e inspiratie de pe net, dar n-as putea spune cui ii apartine.



















Nu mi-a venit nici o idee de variatie, asa ca am mai facut exact acelasi model de 2 ori. Cel grena mi se pare un pic cam sobru.



















Si pe fundal bej - luminos, inocent.


















Dar parca cel mai potrivit in culorile Craciunului e cel verde.

joi, 2 decembrie 2010

Origami tessellations - sletuta si fulgi de nea

Cand o auzeam pe profa de mate ce "problema frumoasa" a mai gasit, ziceam ca e de-un sadism crunt. O problema e o problema, nu-i vad frumusetea. Dar cat am pliat la stelute, numai la probleme de geometrie m-am gandit.

Nu stiu cum se traduce exact in romana tessellation. Definitia de pe Wikipedia da ca sinonim tiling ceea ce inseamna placari, dar parca nu suna prea dragut.

Deci, ramane o problema in plan, cu multe poligoane regulate.

















Daca tot vine sezonul rece, am incercat 2 dintre modelele prezentate de Sara Adams.
Ceea ce mi-a iesit mie, departe de perfectiune, s-ar putea numi "cum sa transformi o coala de calc in hartie creponata".

Dar nu e foarte grav, cu un degetel de ajutor, se mai musamalizeaza lucrurile.

















Dupa ce am facut primul fulg, am vrut sa fac unul mai micut, dintr-o foaie format A5, dar a fost si mai greu de pliat.
















Cred ca arata frumos lipite pe geam, printre alte flori de gheata naturale.

Desi nu ma asteptam, steluta mi-a dat mult de lucru.
















Are personalitate puternica si pe spate: bu-hu-hu!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...