joi, 28 aprilie 2011

Iepuras de Paste din fetru

Un micut iepuras-dragalas de Paste, pe care l-am facut cu ocazia primului swap de pe veryscap la care particip, si care mi-a facut mare placere.















Nu necesita prea multe materiale, dar totusi macar un material, acolo, necesita... eu mi-am cumparat o bucatica de fetru, pentru ca imi ramasese in minte o remarca a Elenei, care la un moment dat, incantata de fetru, spunea, "...dar cine nu cunoaste fetrul?!"
Eu il cunoastem din auzite, acum il cunosc si pe palpate :D














Mai indesam ceva umplutura, eu prefer lana, in lipsa, e buna si vata, si gata mascota.














Urechiatul asta a fost cam grabit si a zbughit-o la Giurgiu.

miercuri, 20 aprilie 2011

Cosulete origami/kirigami de Paste












Parca alte primaveri veneau de 1 martie, dar asta nu vrea, neam, sa vina inainte de 1 mai.
Chiar daca mai timid, tot o sa fie si-o vreme de iesit la iarba verde, si ne trebuie cosuri. Cos de pus oua rosii, cosul in care poate ascunde iepurasul ceva cadouri, pentru una-alta, cosurile sunt bune.

Din cate cosulete am facut cu ocazia Pastelui, l-as mai face de oricate ori pe cel mare, cel rosu. Pentru ca e simplu, rapid, si cel mai practic dintre toate.
Am listat si am facut destule cosulete, posetute, si de fiecare data aveam aceeasi problema, erau prea mici. Cosulete au latura cam de 5 cm, ceea ce nu-mi prea foloseste. In schimb, mandra mea le invarte pe degetelele ei, numai bine.

Mereu imi zic ca as putea sa listez undeva la o imprimanta A3, dar asta inca nu s-a intamplat.
Cu cosuleteul asta, am scapat de limitarea la o foaie A4. L-am pliat dintr-un patrat cu latura de 35 cm, si a rezultat un cosulet cu latura mica de 7 cm, iar cea de sus, de 11 cm.
Ei, asa pot sa-l apuc si eu ca lumea. Nu car chiar pietre de moara cu el, dar tot pun in el vrea 3-4 cosulete mici.

De smecherasul asta ce sa zic? Mai mare daraua decat ocaua. Simpaticut, dar parca prea mult fonfleu.

















Ramane prea putin spatiu util. In plus, se pare ca tortita face tot farmecul cosuletului, ca-l lasasem pe masa fara toarta, si de fiecare data in gaseam cu fundu-n sus.


















Banuiesc ca ai mei nu si-or fi dat seama ce reprezinta.

Admir ingineria acestui model, dar nu m-as mai apuca sa-l decupez manual. Daca as avea un plotter, ar fi alta treaba. Asa, cu cutterul, a iesit destul de fragil.


















Incomparabil mai putin de munca este la acest model de cosulet impletit. Cu un aspect placut atat la exterior cat si la interior, este un element de decor cat se poate de dragut.












luni, 11 aprilie 2011

Iepurasi de Paste din hartie

Cand toate magazinele sunt pline cu iepurasi de ciocolata, eu incerc s-o mai pacalesc pe Roxi si cu iepurasi de hartie. Se plictiseste destul de repede de ei, asa ca trebuie sa am mai multe modele, si sa mai inventez si un scenariu in jurul lor, altfel nu prezinta interes.













Sablonul la posetuta se gaseste aici, iar pe Pikachu, il gasiti aici.



















Cand am facut iepurasii origami, a tot insistat ca nu sunt gata, ca le mai trebuie si burtica, labute si codita, dar daca a vazut ca nu mai primeste nimic, si-a luat cadoul chiar si asa.











Capsoarele astea de iepurasi sunt super usor si rapid de facut. Asa ca incercati cu incredere sa pliati unul, o sa va distrati :).

Tot de pe acelasi site unde am gasit iepurasii, am listat si catelul.
Mai vazusem poze cu catelul origami si inainte, dar nu mi s-a parut prea interesant incat sa incerc. Dar cand l-am gasit cu fata pictata, l-am listat instant. Habar n-aveam ca-ti iese un catel din doua indoituri. Asta chiar ca e cel mai usor model de origami.

marți, 5 aprilie 2011

Cocori pentru Japonia



















Organizatia Bezos Family Foundation va dona $2 pentru fiecare cocor origami trimis catre studentsrebuild.org in limita a $200.000, pentru a ajuta Japonia.

De ce tocmai cocori? Cocorii sunt fiinte sacre in cultura japoneza. Conform unei legende stravechi oricine reuseste sa impatureasca 1000 de cocori origami isi va putea pune o dorinta care i se va indeplini.

Site-ul activitaticopii.ro a preluat initiativa si a inceput deja o campanie. Pana pe 17 aprilie 2011 isi propune sa stranga 1000 de cocori.
activitaticopii.ro va posta fotografiile si va trimite mai departe cocorii catre Students Rebuild.

Asa ca va asteptam pe toti sa va alaturati acestui gest.

* Tutorial http://www.youtube.com/watch?v=Ux1ECrNDZl4

Cel mai ieftin puzzle













Cand am inceput sa cumpar puzzle-uri pentru Roxana, toate costau 25 de lei.
Online sau offline, personalizat sau nu, nici un leu in plus, nici un leu in minus.

A mai trecut timpul si usor-usor s-au mai ieftinit. Prin magazinul Noriel le gasesc acum la 11 - 14 lei, dar cine s-a fript cu ciorba, sufla si-n iaurt.
Eu am nimerit un puzzle de la Noriel cu Alba ca Zapada atat de intunecat, ca m-am enervat la maxim pana am potrivit piesele bleomarin printre cele negre.












Si in fine, a venit timpul cand am dat peste puzzle-uri la 8 lei. Dupa frumosul drapel de pe cutie, mi-a crescut inima de patriotism, dar nu e nevoie, pentru ca si acesta, ca toate puzzle-urile pe care le avem acasa, este fabricat in China.














La asa pret, am dat tarcoale neincrezatoare, pana la urma am cumparat unul. Asta a fost intr-o vineri. Nu i-am gasit nici un cusur, e la fel de bun ca oricare altul, doar ca luni cand m-am dus intins sa cumpar tot magazinul, nu mai era niciunul.

Si toata morala la lunga asta istorie a pretului puzzle-urilor e ca am ramas blocata pe 8 lei, si tot ce trece peste mi se pare prea scump.

Rime pentru cei mai mici - de Lucia Muntean

M-am cam saturat de Catelus cu parul cret, parca-l aud de-o viata.
Si ca sa-mi faca si mai tare in ciuda, odrasla se incapataneze sa nu asimileze minunata poezie. Oare ii transmit plictiseala mea in glas?!

Asa ca va imaginati ce fericire pe mine cand am dat de carticica asta cu rime pentru prichindei. Si pe deasupra si la un pret care mi s-a parut bun, 17 lei. Asta se intampla in Carrefour.

Poeziile sunt scurte, simple, haioase. Poeziile cu catelus si pisicuta parca au un aer actual.
Si ilustratiile dragute si foarte sugestive pentru text.

Pentru 3 ani, e o melodie de-a Cleopatrei Stratan. Pentru 4 ani, avem o poveste, Ziua in care a fugit somnul, dar ceva intre 3 si 4?
Nu stiu daca a fost elementul decisiv sau nu, dar cel putin o draguta coincidenta, sa gasesc poezia "Am trei ani si jumatate" exact in ziua in care Roxana avea 3 ani si jumatate. Bineinteles ca asta a fost prima poezie pe care am invatat-o impreuna :D.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...