miercuri, 25 mai 2011

Quilling: un clovn. Peste-clovn!

E greu sa multumesti un copil. Spune-i ca-i oferi un singur lucru si incepe sa-ti turuie la calitati, insusiri, atribute, functionalitati pe care trebuie sa le aiba acel ceva, ca nu e suficient tot universul.
Pe principiul si calare si pe jos, si sa zboare si sa-noate am ales acest model pentru concursul quilling Din inima de copil organizat pe forumul ActivitatiCopii.ro.














Am pastrat intocmai culorile modelului, partea mea de decizii-decizii a fost in aprecierea marimii, formei, contorsionarii modulelor.

Avem un peste-clovn din Nemo,














si nn clovn plangacios cu o mantie ca a Cruellei de Vil.














Un mic detaliu tehnic, ochisorul clovnului. Desi e mic, are trei culori: alb, maro si negru.













Tabloul este realizat pe mucava format A5.
M-am folosit de toate obiectele contondente care mi-au iesit in cale.
















Roxi si-a dat tot concursul prin faptul ca nu mi-a distras prea tare atentia. A mai pretextat diferite ocazii pentru care era iminent sa ma ridic si sa-i aduc ceva de la bucatarie. Si cand ma intorceam, soc. Ea era cocotata la masa mea peste toate moduletele quilling. Chipurile imi aranja puzzle-ul, ca s-a miscat nasul si gura clovnului :).
A vrut si ea sa faca un peste-clovn din hartie. Am tot incercat s-o pacalesc si sa-i dau de colorat ba nu creioane colorate, ba cu acuarele, dar in final s-a lasat cu primul ei colaj. Decupat si lipit exclusiv de ea.

luni, 23 mai 2011

Planse educative pe kidsPark.com

Am o slabiciune pentru plansele educative. Ma bucur ca si Roxi are :). Daca ar fi dupa ea, am face intr-una numai Joculete, joculete!!!!!

kidzpark.com este un site cu planse educationale contra-cost, dar, au si mostre gratuite. Trebuie sa va faceti un cont, adica sa dati o adresa de e-mail.
Aproape la fiecare categorie, au cate o plansa gratuita. Si cate categorii...M-am bucurat chiar si pentru enumerarea categoriilor, pentru ca am momente cand as vrea ceva...dar nu stiu exact ce. O plansa care sa nu fie de colorat, sa fie ceva educativ pentru prescolari.

L.E.: Nici oferta autohtona nu se lasa mai prejos.
La o cautare pe google, doar primele doua rezultate mi s-au parut intr-adevar cu planse educative gratis.
http://www.desene-pereti.ro/planse_educative.html si
http://www.planse-desene-colorat.com/planse-educative-la-gradinita.html
Sunt mai putine categorii decat pe kidsPark. Desenele, parca tot mai mult imi plac cele de pe kidsPark, dar imi pare bine ca se dezvolta fenomenul si la noi.

joi, 12 mai 2011

Concurs pe diastudiocreativ.blogspot.com

Diana ne provoaca la un concurs de mesterit.

Noi suntem gata!











Desi initial ma gandisem la o felicitare, propunerea Dianei este sa incercam ceva nou. Cum nu se putea mai bine si mai frumos :) ...cu aceasta ocazie, am incercat o posetuta din margele.










Tortita posetutei, o bijuterie de sine statatoare, poate fi purtata pe post de colier, caz in care posetuta devine portofel.












Setul de bijuterii nu ar fi fost complet, fara o pereche de cercei.

Nu ratati ocazia sa vizitati blogul Dianei, creeaza niste lucruri si lucrari minunate. Eu sunt definitiv cucerita de creatiile ei quilling, dar Diana ma surprinde si cu alte tehnici de care nici nu auzisem.

Diploma pentru panoul de onoare














Stiti vorba ceea, Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se-ndeplineasca!?

Iar ma napadesc amintirile si regretele ca nu se mai fac lucrurile ca pe vremea copilariei mele. Unde sa-mi duc si eu copilul sa participe la un concurs? Concurs de orice pot sa faca ei la varsta asta, adica sa se joace. Concurs de biciclete, concurs de desene pe asfalt, de recitat poezii, de cantat, dans...

Stiu, stiu, nu sunt bani. De la revolutie incoace aud aceeasi placa. Acum, de vreo trei ani, avem o scuza oficiala careia ii zicem criza. Din cauza asta trebuie sa stam cu mainile incrucisate si sa ridicam din umeri.

Nu sunt fonduri, nu se mai gasesc sponsori care sa ofere premii castigatorilor.
Imi amintesc ca la primul meu concurs de biciclete am primit o ciocolatica dintr-aia mica, patrata. Vi le mai amintiti? Erau cele mai bune...mmm...N-am mancat-o pana nu m-am laudat la toata lumea.

Revenind la zilele noastre, internetul ocupa o parte importanta din viata noastra. Si in aceasta lume virtuala, am participat la un concurs. Cum in spatele monitorului sunt niste oameni reali, acestia au facut efortul de a ne premia pentru participarea la Atelierul de Paste.

Le multumesc frumos organizatorilor, a fost un cadou frumos atat pentru Roxi, dar si pentru mine.
Acum avem doua amintiri de la Atelierul de Paste, prima fiind floricica din hartie creponata pe care Roxi a mesterit-o. Acum ca a fost premiata, imi tot aminteste cat e de indemanatica...

Pentru mine e o samanta de optimism ca exista in continuare metode de a le organiza competitii.

Minimo shop - articole second hand pentru copii







Ai avut nevoie vreodata de un loc in care sa poti sa-ti duci niste lucruri in stare buna, dar de care nu mai ai nevoie?
Eu da! Si am intrat in toate magazinele second-hand (adica vreo 2-3) pe care le-am gasit, dar raspunsul lor a fost ca isi aduc marfa din Germania si atat :(. Nici o consignatie.

M-am bucurat tare cand am aflat despre Minimo-Shop, magazin cu articole second hand pentru copii.

Cum mi s-a parut site-ul

Prima categorie de produse pe care am intrat, a fost, bineintels, cea de jucarii. Asta e directia in care ni se forteaza cel mai tare mana (a se citi buzunarul) si cred ca o sa mai dureze ceva ani...

Lista mi s-a parut scurtuta. Apoi m-am gandit cata munca si cu actualizarea site-ului, intrucat in magazin produsele sunt unice.

Cum mi s-au parut preturile

Impresia generala este ca preturile sunt la 50% fata de pretul produsului nou din magazin. Sunt si super oferte, dar majoritatea mi s-au parut la jumatate de pret. Este dragut ca unele produse au si butonul de verificare cu pretul prodului nou-nout pe site-ul producatorului.
Si precupeata din mine zise: Da' mai ieftin nu se poate? Ca eu am vazut afise cu reduceri de 70-80%.

Urmatoarea preocupare a fost sa recuperez niste bani vanzand ceva de-al Roxanei. Si ce pret as vrea pe el?! Unul cat mai mare, bineinteles!!!

O-pa...parca vroiam sa cumpar ieftin...

Deci, ca eu sa pot sa cumpar ieftin, ar trebui ca cel care vinde sa accepte o suma mai mica.
De exemplu, noi i-am promis Roxanei o trotineta de ziua ei, in septembrie. O trotineta obisnuita, normala, care costa in jur de 100 de lei. Ar fi ideal, sa gasesc pe cineva dispus sa vanda o trotineta cu mult mai putin de 50% din pretul trotinei noi. Pentru asta ar trebuie ca magazinul sa tina o baza de date cu comenzi. Atunci cand cineva are de vanzare o trotineta, magazinul sa-i informeze ca ar putea s-o vanda rapid la cutare pret. 40 de lei, oferta mea. Care e sub asteptarile vanzatorului (logic ar trebuie sa fie, altfel n-are sens sa-i ofer mai mult decat isi dorea) dar nu mai pierde timp asteptand un alt cumparator.

Imi tot fac socoteli cum as putea avea produse mai ieftine...

Zilele trecute stateam in fata unei rochii de nunta, de seara, pentru fetite. Superba rochia, simpla, dar eleganta. Si ma clatinam in fata pretului, 80 de lei, incepuse sa ma doara capul...imi vajaia in cap intrebarea Da' de ce atat de mult ??? E clasica intrebare cand vine vorba de produse pentru nunta.
Era o rochita pe care putea s-o imbrace doar la nunta. Nu mergea nici de plimbare, nici de vizita. Deci, o data-n viata. Si pentru cateva ore sa dau o caruta de bani?!

Dupa ce am aflat de Minimo-Shop, m-am mai inmuiat. Mi-am facut eu un calcul, ca daca o vand, mai recuperez din bani.
Dar de ce s-o cumpar noua si s-o vand? La Minimo n-or avea unele la fel la 50 de lei? Deci o iau de la Minimo cu 50, apoi o duc inapoi si mai iau niste bani.
Dar la Minimo nu inchiriaza? Asta e!!! Asta ar fi solutia ideala pentru mine! Sa inchiriez o rochita de nunta pentru o seara, cu 10-20 de lei. Si asa nu m-ar mai durea capul...
Si ce garantie ar avea magazinul ca o aduc inapoi?
Atunci cand o inchiriez, platesc cat costa pentru o seara, plus diferenta pana la pretul de vanzare, 50 de lei. Daca o duc inapoi cum era invoiala, primesc gaj-ul inapoi, daca nu, s-o stapanesc sanatoasa...

Dincolo de fabulatiile mele, le doresc sa le mearga bine afacerea, sa se extinda si sa deschida un magazin si in Constanta!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...