miercuri, 7 decembrie 2011

Tablou de Craciun - origami patchwork

Un nou concurs pe ActivitatiCopii.ro - Paturica mea. Iar premiul, e cea mai frumoasa paturica pe care am vazut-o vreodata, facuta de Diana. Mamicile fane babywearing probabil o cunosc de pe sling.ro.














Ce aveti de facut ca s-o castigati? In primul rand sa participati, si apoi sa faceti o lucrare de dimensiunea cel mult unei coli A4 in tehnica patchwork, din ce materiale vreti voi.

Noi, adica familia mea - conditie obligatorie in concurs!, reprezentata de mine :D, participam cu o lucrare de sezon, tablou de Craciun realizat din patrate si brad origami.









Modelele de origami quilt sunt sunt facute dupa acest filmulet.









Daca ai facut morisca, esti doar la o aruncatura de bat de patratul de baza din care sunt facute toate celelalte variatiuni.









Apropo de morisca, modelul nu mi se pare practic daca vrei sa se si invarta (fara sa faci muschi). Ca aspect, e acceptabila. Modelul de morisca usor de facut si care se invarte fara efort este acesta.

Daca ai pliat solnita, sigur patrul de baza pentru origami quilt ti se va parea usor.










Mi se parea incredibil cand vedeam a 2-a, a 3-a sau chiar a 4-a variatiune a unei kusudame. De-acum n-o sa mai mir. Desi am facut destule variatiuni ale patratului quilt, sunt convinsa ca n-am facut nici sfertul sfertului din cate s-ar putea face.

Am avut si o tentativa (chinuita tare) de a reproduce modelul cu material textil.









Floricele mici vernil din tablou sunt facute dupa modelul lui Reshmi. Se potrivesc foarte frumos si pe felicitari.









Mi-ar fi placut sa gasesc un model de origami modular care sa nu necesite lipire, dar ramane tema pentru acasa :).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...