luni, 28 mai 2012

Flexiball origami

M-am bucurat mai tare ca un copil când am văzut tema provocării de luna aceasta de pe scrapper-in-romania, Caleidoscop.

Dacă e vară, să fie soare și nebunie de aranjamente, forme și culori în caleidoscop.

Mi-am propus să fac o jucarie nouă din hârtie și am ales modelul de flexiball. Promitea să-și schimbe forma și m-am emoționat tare la final când am văzut că într-adevar se turtește.

De câte ori funcționează transformarea minge-cilindru? Bănuiesc că există un număr garantat(limitat) de metamorfozări, după care îl cam lasă mușchii, adică nu prea mai poate să stea rotund.







Modelul mi se pare ingenios tare, curată inginerie, nu înțeleg de ce nu există (sau poate n-am văzut eu...) și varianta din plastic.

Dar...la comparația cu altă jucărie din hârtie, cu  Revealed Flower, dau votul pentru meritul artistic grădinii cu flori. Și câștigă și la capitolul durabilitate.




La partea tehnică a lui flexiball, aranjamentele cu 5 brațe mi-au amintit de Stellaria, iar tijele în unghi de 5 triunghiuri intersectate.

Pentru ca tema este caleidoscop, a fost un bun impuls să mai fac o dată caleidoscopul din carton. Încă trebuie să-i amintesc Roxanei la fiecare rotație că trebuie să strânga paletele în trei părți, dar oricum e mult mai bine decât data trecută.



Tot cu aceasta ocazie mi-am promis să mai fac un foc de artificii, eventual în alte culori, și pe care neapărat să-l lipesc.

miercuri, 23 mai 2012

Concurs Shabby chic prin ochii tai!

 













Shabby chic - un nou termen în vocabularul meu, și o nouă tehnică abordată in palmares.

Cu ocazia concursului de pe creahobbycraft.ro am putut să mă mândresc cu un nume de stil chic pentru coșulețul pe care i l-am făcut cadou Elenei.














Vă puteți inscrie in concurs până pe 25 mai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...